Touto nátierkou nadväzujem na predchádzajúci recept na brokolicovo-syrové fašírky. Zvyčajne sa totiž pri varení používajú iba ružičky, pričom hlúb bez milosti vyhadzujeme do koša. No vedeli ste, že obsahuje podobne ako brokolicové ružičky, veľké množstvo vitamínov? Z ružičiek nám tak naposledy vznikli výborné zeleninové fašírky a na druhý deň sme si vďaka hlúbu, ktorý sme spracovali spolu s ružičkami, pochutnali na výbornej brokolicovej nátierke.
Aké množstvo brokolicovej nátierky vám vyjde samozreje závisí od surovín a gramáže, ktorú použijete. Nátierku si môžete veľmi ľahko prispôsobiť svojim chutiam.
Prísady:
- brokolicový hlúb
- 1 vajíčko
- nátierkové maslo (prípadne kombinácia s cream cheese, philadelphiou)
- nastrúhaný tvrdý syr (parmezán, gouda, ...)
- soľ
- mleté čierne korenie
- červená paprika sladká
Vajce si uvaríme na tvrdo (do vriacej vody stačí vložiť na 10 minút). Hlúb si nakrájame na drobno, syr nastrúhame. Následne si všetky suroviny dáme do väčšej misky a pomixujeme tyčovým mixérom. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Jednoduché, však?