× Introduction Public tastings Gift Fro groups About us Contact 0 €
Jul 01, 2020

Zero Waste brokolicová nátierka

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Touto nátierkou nadväzujem na predchádzajúci recept na brokolicovo-syrové fašírky. Zvyčajne sa totiž pri varení používajú iba ružičky, pričom hlúb bez milosti vyhadzujeme do koša. No vedeli ste, že obsahuje podobne ako brokolicové ružičky, veľké množstvo vitamínov? Z ružičiek nám tak naposledy vznikli výborné zeleninové fašírky a na druhý deň sme si vďaka hlúbu, ktorý sme spracovali spolu s ružičkami, pochutnali na výbornej brokolicovej nátierke

Zero Waste brokolicová nátierka

Touto nátierkou nadväzujem na predchádzajúci recept na brokolicovo-syrové fašírky. Zvyčajne sa totiž pri varení používajú iba ružičky, pričom hlúb bez milosti vyhadzujeme do koša. No vedeli ste, že obsahuje podobne ako brokolicové ružičky, veľké množstvo vitamínov? Z ružičiek nám tak naposledy vznikli výborné zeleninové fašírky a na druhý deň sme si vďaka hlúbu, ktorý sme spracovali spolu s ružičkami, pochutnali na výbornej brokolicovej nátierke.

DSC_1051.jpg

DSC_1068.jpg

Aké množstvo brokolicovej nátierky vám vyjde samozreje závisí od surovín a gramáže, ktorú použijete. Nátierku si môžete veľmi ľahko prispôsobiť svojim chutiam.

Prísady:

  • brokolicový hlúb
  • 1 vajíčko
  • nátierkové maslo (prípadne kombinácia s cream cheese, philadelphiou)
  • nastrúhaný tvrdý syr (parmezán, gouda, ...)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • červená paprika sladká

Vajce si uvaríme na tvrdo (do vriacej vody stačí vložiť na 10 minút). Hlúb si nakrájame na drobno, syr nastrúhame. Následne si všetky suroviny dáme do väčšej misky a pomixujeme tyčovým mixérom. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Jednoduché, však?

DSC_1056.jpg

DSC_1076.jpg

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.