× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
apr 27, 2020

Cestoviny s čerstvým špenátom

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Recepty na cestoviny sú u mňa veľmi obľúbené, najmä keď mám málo času a potrebujem rýchlo pripraviť rýchly obed alebo večeru. V kombinácii s lahodnou smotanovou omáčkou z čerstvého špenátu si vytvoríte na tanieri delikatesu, pričom jej príprava vám zaberie približne 15 minút a suroviny, hádam okrem špenátu, majú, hoci aj občasní kuchári, vždy po ruke.

Cestoviny s čerstvým špenátom

Recepty na cestoviny sú u mňa veľmi obľúbené, najmä keď mám málo času a potrebujem rýchlo pripraviť rýchly obed alebo večeru. V kombinácii s lahodnou smotanovou omáčkou z čerstvého špenátu si vytvoríte na tanieri delikatesu, pričom jej príprava vám zaberie približne 15 minút a suroviny, hádam okrem špenátu, majú, hoci aj občasní kuchári, vždy po ruke.

DSC_0798.jpg

Pri príprave takéhoto receptu môžete kľudne použiť vašu kreativitu a ingrediencie, ktoré práve máte v chladničke. Pokiaľ sa vyhnete tomu, že do smotany nastrúhate pol kila syra, nemáte omáčku ako pokaziť, aj keď budete experimentovať. Sama som však najradšej, ak sa mi nejaký recept zapáči, pripravovať ho presne podľa postupu, takže verím, že tí menej odvážni kuchári tento postup ocenia.

Ingrediencie na dve porcie:

  • cestoviny
  • maslo
  • lyžica hladkej múky
  • mlieko
  • soľ, korenie
  • muškátový oriešok
  • cibuľa
  • jeden až dva strúčiky cesnaku
  • čerstvý špenát 250 g
  • smotana na varenie 250 g
  • citrón
  • parmezán /iný syr na nastrúhanie

DSC_0770.jpg

POSTUP

Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Môj tip je na spodok hrnca naliať trošku vody, zvyšok vody na špagety dať zovrieť do rýchlovarnej kanvice, osolenú vodu v hrnci zohriať pod pokrievkou. Kým nám zovrie voda v kanvici, voda v hrnci už tiež bude vrieť, takže akonáhle dolejeme do hrnca zvyšnú vodu, môžeme rovno pridať cestoviny a ušetriť tak čas čakaním na to, kým sa v hrnci zovrie liter až dva studenej vody.

V menšom hrnci alebo panvici si následne rozpustíme kocku masla a pomocou metličky rozmiešame lyžicu hladkej múky a následne pridáme toľko mlieka, aby nám vznikla hustá omáčka. Osolíme, okoreníme a pridáme štipku muškátového orieška. Odstavíme.

Vo väčšej panvici si na masle osmahneme nakrájaný cesnak a nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme umytý a nasekaný špenát (lepšie sa konzumuje, ak ho nasekáme) a podusíme. Prilejeme predpripravenú zásmažku, zalajeme smotanou na varenie, osolíme, okoreníme, necháme prevrieť a na záve pokvapkáme pár kvapkami citróna. Navrch si nastrúhame syr podľa chuti a ihneď podávame. Dobrú chuť!

DSC_0764.jpg

DSC_0768.jpg