Tentoraz tu máme niečo pre lenivých kuchárov. Banán a vajíčko predstavujú 2 suroviny, ktoré v dnešnom recepte hrajú hlavnú úlohu. Banánové lievance sú skvelé na raňajky, ale aj v prípade, že vás večer prepadne mlsná, nie sú tou najhoršou voľbou, keďže aj vyznávači zdravého životného štýlu majú tieto lievance zaradené vo svojom jedálničku.
Okrem banánu a vajíčka budete potrebovať dobrú - nepriľnavú panvicu. Ak takú nemáte, nezúfajte, stačí iba tvarovať lievančeky čo najmenšie, aby ste ich vedeli ľahko otočiť a nepretrhli sa.
Potrebovať budeme:
- 1 vajíčko
- 1 banán
- kokosový olej
Postup snáď nemôže byť jednoduchší: banán si roztlačíme vidličkou a rozmiešame s vajíčkom. Na panvici zohrejeme kokosový olej a lievančeky opražíme do zlatista z každej strany (1-2 minútky). Tip: po vybratí môžeme navrch položiť plátok masla, ktorý sa krásne rozpustí.
Lievance si môžete posypať kakaom, škoricou, podávať s ovocím alebo orechami, jednoducho s čímkoľvek, čo máme doma práve poruke.