× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
nov 07, 2018

Jahodový dezert s granolou

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Ak sa miluješ trocha rozmaznávať alebo prekvapiť svoju návštevu, máme pre teba jahodové pokušenie. Jednoduché raňajky alebo aj svieži recept, ktorý si môžete ako odmenu vychutnať počas horúceho letného víkendu. Jahodový dezert patrí k ľahším zákuskom.

Jahodový dezert s granolou

Ak sa miluješ trocha rozmaznávať alebo prekvapiť svoju návštevu, máme pre teba jahodové pokušenie. Jednoduché raňajky alebo aj svieži recept, ktorý si môžete ako odmenu vychutnať počas horúceho letného víkendu.

Jahodový dezert patrí k ľahším zákuskom, po ktorom nemusíte cítit veľké výčitky. Základom je chutná granola zaoblená chutným bielym krémom z mascarpone. Na záver vám nemôžu chýbať jahôdky, ktoré celému dezertu dodajú krásne farby a chutný šmrnc.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček (250 ml) nakrájaných jahôd
  • 3 lyžice mascarpone
  • 1 hrnček gréckeho jogurtu
  • 1 hrnček domácej granoly alebo kúpeného obľúbeného müsli mixu

voliteľné

  • dozdobiť dezert môžete jahodovým džemom s chia semiačkami
  • lístky mäty
  • med na dochutenie bielej hmoty
  • pre obľúbencom chute citrónu, do bielej hmoty môžete pridať pár kvapiek citrónu

Postup:

V miske si zmiešame mascarpone spolu s jogurtom. Podľa potreby si do bielej hmoty pridáme jednu lyžicu medu. Do pripravených pohárov si vrstvíme granolu, jahody a bielu hmotu. Odporúčame aby si dezert na hodinku oddýchol v chladničke aby granola mohla jemne zmäknúť. Ak nevydržíte čakať dozdobte dezert mätou a my vám prajeme dobrú chuť! ☺

Odporúčame vhodné víno pre ešte lepší zážitok


Možno by ste to neboli povedali, ale ako vravím na ochutnávkach v tme, nie len sladké víno ide ku sladkému dezertu. Ikeď to prirodzene láka otvoriť fľašku polosladkého ružového vína, ukážeme si niečo zaujímavejšie.

Veľmi zaujímvou a chutnou kombináciou je kvalitné červené víno s príjemnou mäkkou vyzretou triezlovinou spolu s hustou mliečnou bielkovinou. Preto práve dezerty na báze tvarohu, moderné cheesecaky a tiež dezerty s mascarpone dokážu vyčariť mimoriadne pôsobivý zážitok najmä pre tých ako ja, ktorým by sa to už zdalo zo sladším vínom príliš presladené.

Vybral som pre Vás ako dobrý tip slovenskú odrodu - novošľachtenca Dunaj od vinárstva Blaho zo Zelenča.

Unikátna slovenská odroda s výrazne tmavo-červenou farbou. V bohatej ovocnej vôni sa krásne dopĺňa zrelá čerešňa, višňový kompót s dotykom sladkého drievka a jemného vanilkového struku.

V plnej, ovocno-korenistej chuti sa opäť snúbia tóny šťavnatej višne, tmavej maliny a tej najlepšej horkej čokolády. Spolu s masparpone dezertom a jahodami je to hotová slasť.


Autori

recept: Tatiana Kušnírová

víno: Tibor Kiss

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.