× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
jan 30, 2019

Mäsovo-hríbové taštičky

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Recept na mäsovo-hríbové taštičky - výsledok vyzerá tak krásne, že sa práve tento recept radí medzi tie, ktoré pripravujete, keď chcete niekoho ohúriť (či už je to manžel, priatelia, svokra,...).

Mäsovo-hríbové taštičky

Tento recept, priznám sa, nevznikol z mojej hlavy, ale bola to taká mňamka, že som sa rozhodla, že vám ho proste musím sprostredkovať. Navyše, výsledok vyzerá tak krásne, že sa práve tento recept radí medzi tie, ktoré pripravujete, keď chcete niekoho ohúriť (či už je to manžel, priatelia, svokra,...).

DSC_0321.jpg

Na prípravu budete potrebovať:

  • pol kila mletého mäsa
  • 1 balenie hríbov (podľa chuti a dostupnosti)
  • soľ, čierne korenie
  • smotanovú nátierku, alebo cream cheese
  • cibuľa
  • maslo
  • tenké pláty lístkového cesta
  • vajíčko (na potretie)
  • sezam (na posypanie)

Na masle opražte nakrájanú cibuľku, pridajte mäsko, osoľte, okoreňte a pridajte polovicu smotanovej nátierky. Nechajte podusiť natoľko, aby sa zredukovalo čo najväčšie množstvo vodovej šťavy.

Na druhej panvici si opäť rozpustite trochu masla a na ňom orestujte premyté hríby a pridajte druhú polovicu nátierky. (...áno, máme veľmi radi smotanové jedlá ?)

Na tento recept budete potrebovať také tie tenké plátky lístkového cesta (dá sa kúpiť aj jeden hrubší plát cesta - ten druh sme napríklad použili v recepte na Elegantný tart na slano). Vyložte si štyri lístkové pláty, pláty prerežte na polovičku. Polovicu plátu si pripravte na pracovnú dosku a porciujte mäsko s hríbikovou zmesou na cesto lyžicou, s odstupom cca štyri centimetre od seba (a tiež od kraja). Prikrite druhou polovicou plátu a hranice potrite rozšľahaným vajíčkom. A teraz si ich môžete narezať na kusy a zatočiť do šatôčky.

Pred pečením si ich môžete ešte potrieť vajíčkom a posypať sezamom. Nezabudnite dať na plech papier na pečenie a dajte zapiecť do trúby na 170 °C na 10 minút. Podávajte so šalátom a pohárom vína. ?

DSC_0335.jpg

tasticka.jpg

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.