× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
máj 31, 2020

Losos s bylinkovou krustou

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Hľadáte inšpiráciu na ľahký a diétny obed? Príprava lososa vám nezaberie veľa času a tento recept na lahodné rybie mäsko s chrumkavou krustou z byliniek nie je výnimkou. Ja som pripravila verziu nevhodnú pre bezlepkáčov, ale stačí zameniť jednu surovinu a tí, ktorí sa vyhýbajú lepku sa môžu tiež zalizovať.

Losos s bylinkovou krustou

Hľadáte inšpiráciu na ľahký a diétny obed? Príprava lososa vám nezaberie veľa času a tento recept na lahodné rybie mäsko s chrumkavou krustou z byliniek nie je výnimkou. Ja som pripravila verziu nevhodnú pre bezlepkáčov, ale stačí zameniť jednu surovinu a tí, ktorí sa vyhýbajú lepku sa môžu tiež zalizovať.

DSC_1063.jpg

Losos patrí jednoznačne k mojim najobľúbenejším rybám. Oplatí sa však pozerať na kvalitu a kúpiť radšej čerstvú rybku, ktorú ľahko naporcujute a odložíte do mrazničky, kde bude čakať na svoju premiéru.

Pripomeňme si aj jeho zdravotné výhody. Je bohatý na tuky, no nemajte strach, veľkú časť z nich tvoria nenasýtené mastné kyseliny, takže je vhodný aj pri chudnutí. Tiež obsahuje množstvo bielkovín, ktoré udržiavajú zas vo forme naše svaly.

Ingrediencie:

  • 3 porcie lososa
  • pol šálky strúhanky (bezlepková verzia: pomletých/nasekaných mandlí, kešu, atď.)
  • čerstvé bylinky (bazalka, mäta, atď.)
  • citrónovú kôru alebo citrón
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie
  • maslo

Príprava:

Bylinky si poriadne premyjeme a spolu so strúhankou (orechmi) ich rozmixujeme v mixéri. Pridáme citrónovú kôru (alebo pár kvapiek citrónovej šťavy) a zalejeme olivovým olejom tak, aby nám zmes držala pokope, keď ju budeme dávať na rybu. Filety lososa si umyjeme, zbavíme kože, osolíme a okoreníme z oboch strán. Rúru si predhrejeme na 180 °C a zapekaciu misu si vymažeme maslom. Poukladáme filety lososa a na každý kus pritlačíme pripravenú krustu. Dáme zapiecť na približne 15 minút, krusta by vám mala krásne zhnednúť. Podávajte so šalátom, ale vynikajúco bude určite chutiť aj zemiaková kaša či zemiaky. Dobrú chuť!

DSC_1041.jpg

DSC_1054.jpg

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.