Školský rok sa začal a s tým aj viac stresu. Či už máte doma školopovinných, alebo sa každý deň boríte v ranných zápchach, vyskúšajte túto farebnú terapiu v podobe polievky. Plná vitamínov a nezvyčajnej chuti vám pomôže zahnať stres či chrípku a naladiť sa tým správnym smerom. Vyskúšajte si spraviť našu 20-minútovú krémovú cviklovú polievku s kokosovým mliekom.
Cviklu si je nutné pripraviť, kľudne aj deň vopred. Ak máte málo času, poslúži vám veľmi dobre aj kupovaná, vákuovo balená či zaváraná cvikla.
Ingrediencie na 4 porcie:
- 3 veľké cvikly
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 lyžička najemno nastrúhaného zázvoru (prípadne korenie)
- 5 hrnčekov zeleninového vývaru, prípadne vody
- menšia plechovka kokosového mlieka
- olivový olej / maslo
- soľ, čierne korenie
Postup:
Na masle alebo na oleji si orestujeme najemno nakrájanú cibuľku. Následne pridáme cesnak (TIP: nikdy nerestujte cesnak spolu s cibuľou. Cesnak je hotový rýchlo a spálil by sa, kým by sa orestovala aj cibuľa) a zázvor. Očistenú cviklu, ktorú sme si predvarili deň vopred, nakrájame na malé kocky a pridáme do hrnca. Prilejeme 4 hrnčeky vývaru/vody a varíme približne 20 minút. Následne polievku rozmixujeme, podľa konzistencie pridáme posledný hrnček vývaru, osolíme, okoreníme a prilejeme kokosové mlieko. Podávame s opečenou bagetkou alebo chlebíkom. Dobrú chuť!