nov 21, 2018

Rýchlovka, ktorá nesmie chýbať ani na tvojom stole počas uponáhľaného dňa. Dňa keď sa nám nič nechce.:) Recept som vyberala tak, aby si hneď pri prvej ingrediencii neklikol na ikonku “zavrieť” :). Na druhej strane nečakaj nič klasické a nudné!

nov 14, 2018

Pre mnohých je kukurica akási "púťová" mlska, niečo ako cukrová vata. Buď si ju doma nepripravujú vôbec, a keď tak ju hodia variť do vody a maximálne osolia všetkou soľou z mŕtveho mora.

jan 20, 2020

Toto sú štyri najčastejšie mýty o víne. Sedem z desiatich obyvateľov tejto krajiny veria aspoň jednej z nich. Ak medzi nich chcete naďalej patriť, nečítajte ďalej. Nasleduje rebríček štyroch najväčších "bullshit stories" o víne, ktoré by mal poznať každý.

nov 07, 2018

Ak sa miluješ trocha rozmaznávať alebo prekvapiť svoju návštevu, máme pre teba jahodové pokušenie. Jednoduché raňajky alebo aj svieži recept, ktorý si môžete ako odmenu vychutnať počas horúceho letného víkendu. Jahodový dezert patrí k ľahším zákuskom.

aug 20, 2018

Toto možno nie je recept v pravom zmysle slova (aj keď na druhú stranu, komu by sa chcelo v tomto teple variť), ale povedala som si, že vás možno trošku inšpirujem a niekam tam do pozadia zakomponujem jednu peknú myšlienku...

aug 15, 2018

Fuuuuu! Vieme, že ak vidíte fotky torty zdá sa vám, že vás čaká komplikovaný dezert. Pozor, my vážne nie sme na takéto ťažké postupy a dobrôtky. Torta vyzerá úžasne!

aug 06, 2018

Palacinky. Pre niekoho môžu byť rituálom poobede ako sladká odmena, pre niekoho sladké raňajky do postele. Palacinky sa dajú jesť kedykoľvek. :) Skúste vyskúšať našu bezlepkovú verziu s kombináciou kokosovej múky a tapioku. Ak by ste tieto bezlepkové múky nemali po ruke, jednoducho to môžete nahradiť múkou – pohánkovou, špaldovou alebo hocijakou inou, ktorú milujete.

júl 29, 2018

Naše babky jednoducho vedeli čo robia. A robili to dobre. Dnešná raw, keto, paleo a iná doba je plná moderných receptov, ktoré vám zaručia, že sa budete cítiť lepšie, že budete vyzerať lepšie a celé to speje ževraj k dlhovekosti. No. Moja babka má 82, teší sa dobrému zdraviu a celý život varila tie tradičné jedlá, ktoré milujeme, lebo nám pripomínajú detstvo. Keď sa bavíme o tom, že niekto sa pchá iba šalátmi a surovou stravou, krúti hlavou a smeje sa. A ja s ňou. Lebo mám pred sebou krásny dôkaz, že tradičná strava, ako ju v našich končinách poznáme, je nielenže veľmi chutná ale navyše nie je...