× Introduction Public tastings Gift Fro groups About us Contact 0 €
Aug 15, 2018

Jednoduchá čerešňová torta

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

Fuuuuu! Vieme, že ak vidíte fotky torty zdá sa vám, že vás čaká komplikovaný dezert. Pozor, my vážne nie sme na takéto ťažké postupy a dobrôtky. Torta vyzerá úžasne!

Jednoduchá čerešňová torta

Fuuuuu! Vieme, že ak vidíte fotky torty zdá sa vám, že vás čaká komplikovaný dezert. Pozor, my vážne nie sme na takéto ťažké postupy a dobrôtky.

Torta vyzerá úžasne! S jej prípravou a dekoráciou sa veľa nenarobíte a ak nemáte po ruke čerešne, pokojne túto tortu viete dozdobiť čučoriedkami, malinami alebo iným drobným ovocím, ktoré milujete.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej špaldovej múky

  • 250 g roztopeného masla

  • 3 ČLy vanilkového cukru

  • 3 vajíčka

  • ½ PL trstinového cukru alebo vášho obľúbeného sladidla

  • 2 ČL prášku do pečiva

  • VOLITEĽNÉ – 1 ks väčší pomaranč alebo citrón

Ak milujete šťavu a chcete celú tortu osviežiť, vyšťavte 1-2 pomaranče navyše a rozmiešajte spolu s agáve alebo medom do hustého sirupu. Ten potom na záver prelejte na konkrétny narezaný kúsok.

Krém

  • 250 g mascarpone

  • 300 ml šľahačkovej smotany

  • sladidlo podľa vášho výberu – med alebo trstinový cukor

  • čerešne alebo iné obľúbené ovocie

Postup:

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom približne 20 cm. Ak ich máme 2 môžeme piecť na jeden šup.:)

Pomocou mixéra vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom do peny. Pridávame maslo, vyšťavený pomaranč/citrón , nastrúhanú pomarančovú/citrónovú kôru, vanilku. Na záver ručne primiešame múku a prášok do pečiva.

Pečieme cca 45 min. Korpusy musia byť úplne vychladnuté ak budeme s nimi ďalej pracovať.

Krém pripravíme jednoducho. V miske zmiešajte mascarpone a med. Vyšľahajte pomocou mixéra smotanu a opatrne zmiešame šľahačku k mascarpone.


Na korpus natrite prvú časť krému a poukladajte aj prvú polovicu čerešní. Zvyšok krému natrite na zakončenie torty a  ozdobte ovocím. Pre lepšiu chuť a stuhnutie dajte tortu do chladničky ešte na 2-3 hod.

Odporúčame vhodné víno pre ešte lepší zážitok


Torta patrí na stôl v časoch osláv narodenín ale predovšetkým v čase oslavy životnej udalosti akou je svatba. Pinot Blanc od vinárstva Maravilla s príjemnou kyselinkou sa mimoriadne ľahko pije. Overená sladko-kyslá kombinácia chutí medzi tortou a mäkkým bielym vínom zaručuje vopred ten príjemný pocit spokonosti po dojedení.

Toto víno a vinárstvo som v spojitosti s tortou a svatbami spojil zámerne. Vinárstvo Maravilla si zakladá na osobnom prístupe a vínami na svatby zaoberá do väčšej hĺbky. Ich fľaše si štardardne môžete zadovážiť aj s vlastným motívom, či logom.


Autori

recept: Tatiana Kušnírová

víno: Tibor Kiss

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.