Tortillová rýchlovka s klobáskou

Tortillová rýchlovka s klobáskou

nov 21, 2018 Recepty s vínom, Tatiana


Rýchlovka, ktorá nesmie chýbať ani na tvojom stole počas uponáhľaného dňa. Dňa keď sa nám nič nechce.:)

Recept som vyberala tak, aby si hneď pri prvej ingrediencii neklikol na ikonku “zavrieť”:). Na druhej strane nečakaj nič klasické a nudné!

Samozrejme tortilla si vieš aj sám doma pripraviť. Stačí ti k tomu:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 ml vody
  • 1 lyžica obľúbeného tuku
  • 1 lyžička soli

Ideš do toho?

Tortillová rýchlovka s klobáskou bez grilu

  • 1 ks tortilla

  • mix zeleného šalátu

  • 1 ks paradajka

  • 6 malých kusov klobások - mix syrový, bavorský a pikant 

na dressing -

  • biely jogurt
  • 1 cesnak popučený
  • soľ
  • čierne korenie
  • a lyžička medu
  • voliteľné - kúsky pomaranča

Inštrukcie:

1. Na panvici orestujeme pokrájané klobásky.

2. Zohrejeme tortillu a ukladáme šalát, paradajku a orestované klobásky.

3. Ná záver prelejeme dressingom a zatočíme si tortillu:).

Dobrú chuť k obedu! :)

Odporúčame vhodné víno pre ešte lepší zážitok


K teplejším pokrmom a najmä ak sú príjemne pikantné sa veľmi dobre hodí doplniť (chladiť) príjemný pocit chladu. To je možné docieliť vínom so správnou teplotou ALEBO pocitom chladu. Mentol - aromatická látka obsiahnutá najmä v mäte (tiež v bazalke, zelenej paprike alebo jablkách) to dokáže a poznáte to veľmi dobre z chladivého pocitu v ústach najmä pri žuvaní žuvačiek.

Opäť nazrime pod povrch mojej obľúbenej molekulárnej gastronómie. Mentol (Menthol in english) sa nachádza najmä v odrode Sauvignon Blanc. Jednoducho to znamená toľko, že víno z tejto odrody nemusí byť vychladené tak ako ostatné odrody aby nám dal pocit toho istého chladu.

Ako dobrý príklad k tortille dávam polosuchý Sauvignon blanc od vinárstva Fitz a Petrík. Ide o víno sviežej, plnej chuti s intenzívnou vôňou lupení ruží a jabloňových kvetov.


Autori

recept: Tatiana Kušnírová

víno: Tibor Kiss