Smotanovo-šošovicový prívarok na kari

Smotanovo-šošovicový prívarok na kari

apr 28, 2019 Janka, Kombinovanie vína a jedla


Nemyslela som si o sebe, že som prívarkový typ, ale tento recept ma dostal tak, že si svoje miesto v dennom menu našiel tri dni po sebe. Navyše sa skvele hodí k mäsku, s vajíčkom, s chlebíkom, s avokádom, opečenými plátkami šunky, alebo ho môžete jesť len tak na holáka. Smotanový prívarok z červenej šošovice na kari máte hotový za 20 minút. Sľubujem, že si pochutnáte!

ccc.png

O tom, aká je červená šošovica úžasná potravina, som písala v recepte na šošovicové lasagne. V tomto recepte sa nachádzajú suroviny ako napríklad smotana, alebo maslo, intolerantní to však ľahko vedia nahradiť rastlinnou smotanou na varenie a kokosovým olejom, či ďalšími variantami.

Potrebovať budeme:

  • 400 g červenej šošovice
  • 1 smotana na varenie (10%)
  • jeden a pol lyžičky kari korenia
  • 6 guličiek čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • dva strúčiky cesnaku (v celku)
  • petržlenová vňať
  • plátok masla
  • soľ
  • zemiak
  • voda

Postup: Premytú šošovicu necháme v panvici zohriať na masle. Pridáme dva strúčiky cesnakuv celku, bobkové listy, čierne korenie (tip: čierne korenie v celku dodá jedlu úplne iný rozmer chuti ako mleté čierne korenie, vyskúšajte), soľ, kari, zalejeme vodou tak 1 cm nad okraj šošovice a varíme 10 minút. Po 10 minútach vmiešame smotanu, nakrájanú petržlenovú vňať a v prípade potreby zahustíme nastrúhaným zemiakom. Nechajte prejsť varom a môžete podávať s opečenými plátkami šunky, prípadne kuracím mäsom, či avokádom. Dobrú chuť!

cc.png