Jednodudchá čerešňová torta

Jednodudchá čerešňová torta

aug 15, 2018 Recepty s vínom, Sladkosti, Tatiana


Fuuuuu! Vieme, že ak vidíte fotky torty zdá sa vám, že vás čaká komplikovaný dezert. Pozor, my vážne nie sme na takéto ťažké postupy a dobrôtky.

Torta vyzerá úžasne! S jej prípravou a dekoráciou sa veľa nenarobíte a ak nemáte po ruke čerešne, pokojne túto tortu viete dozdobiť čučoriedkami, malinami alebo iným drobným ovocím, ktoré milujete.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej špaldovej múky

  • 250 g roztopeného masla

  • 3 ČLy vanilkového cukru

  • 3 vajíčka

  • ½ PL trstinového cukru alebo vášho obľúbeného sladidla

  • 2 ČL prášku do pečiva

  • VOLITEĽNÉ – 1 ks väčší pomaranč alebo citrón

Ak milujete šťavu a chcete celú tortu osviežiť, vyšťavte 1-2 pomaranče navyše a rozmiešajte spolu s agáve alebo medom do hustého sirupu. Ten potom na záver prelejte na konkrétny narezaný kúsok.

Krém

  • 250 g mascarpone

  • 300 ml šľahačkovej smotany

  • sladidlo podľa vášho výberu – med alebo trstinový cukor

  • čerešne alebo iné obľúbené ovocie



Postup:

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom približne 20 cm. Ak ich máme 2 môžeme piecť na jeden šup.:)

Pomocou mixéra vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom do peny. Pridávame maslo, vyšťavený pomaranč/citrón , nastrúhanú pomarančovú/citrónovú kôru, vanilku. Na záver ručne primiešame múku a prášok do pečiva.

Pečieme cca 45 min. Korpusy musia byť úplne vychladnuté ak budeme s nimi ďalej pracovať.

Krém pripravíme jednoducho. V miske zmiešajte mascarpone a med. Vyšľahajte pomocou mixéra smotanu a opatrne zmiešame šľahačku k mascarpone.



Na korpus natrite prvú časť krému a poukladajte aj prvú polovicu čerešní. Zvyšok krému natrite na zakončenie torty a  ozdobte ovocím. Pre lepšiu chuť a stuhnutie dajte tortu do chladničky ešte na 2-3 hod.

Odporúčame vhodné víno pre ešte lepší zážitok


Torta patrí na stôl v časoch osláv narodenín ale predovšetkým v čase oslavy životnej udalosti akou je svatba. Pinot Blanc od vinárstva Maravilla s príjemnou kyselinkou sa mimoriadne ľahko pije. Overená sladko-kyslá kombinácia chutí medzi tortou a mäkkým bielym vínom zaručuje vopred ten príjemný pocit spokonosti po dojedení.

Toto víno a vinárstvo som v spojitosti s tortou a svatbami spojil zámerne. Vinárstvo Maravilla si zakladá na osobnom prístupe a vínami na svatby zaoberá do väčšej hĺbky. Ich fľaše si štardardne môžete zadovážiť aj s vlastným motívom, či logom.


Autori

recept: Tatiana Kušnírová

víno: Tibor Kiss