× Úvod Verejné ochutnávky Darček Blog Pre skupiny O nás Kontakt 0 € Slovensky English
máj 01, 2019

Bylinková polievka

zdravé recepty (33) vegetariánske recepty (22) čo na obed (21) rýchle recepty (17) fit recepty (15)

V každom supermarkete nájdete v oddelení zeleniny nenápadnú bylinku, ktorá nesie názov "poľný šalát". Poľníček, alebo valeriánka poľná, je ako superhrdina, ktorý žije v utajení! Má oveľa viac vitamínu C ako citrón, bohatý je na železo a draslík, vápnik, horčík, fosfor, kyselinu listovú, ale napríklad aj betakarotén. Je to doslova štartovač imunity, na momentálne počasím nestále obdobie ako stvorené!

Bylinková polievka

V každom supermarkete nájdete v oddelení zeleniny nenápadnú bylinku, ktorá nesie názov "poľný šalát". Teraz vám o ňom niečo prezradím. Poľníček, alebo valeriánka poľná, je ako superhrdina, ktorý žije v utajení! Má oveľa viac vitamínu C ako citrón, bohatý je na železo a draslík, vápnik, horčík, fosfor, kyselinu listovú, ale napríklad aj betakarotén. Je to doslova štartovač imunity, na momentálne počasím nestále obdobie ako stvorené!

fff.png

Okrem toho, že šalát poľný so svojou lahodnou orieškovou chuťou je vhodný na posilňovanie imunity organizmu, má vyššiu nutričnú hodnotu ako klasický listový šalát, podporuje krvotvorbu a činnosť srdca, zlepšuje stav ciev a mnoho iného. Takže namiesto doplnkových vitamínov, radšej siahnite po tomto ľahko dostupnom zázraku a spravte si výbornú zeleninovo-bylinkovú polievku.

Recept na bylinkovú polievku z poľného šalátu:

  • poľný šalát
  • voliteľné: špenát, špargla, brokolica, kaleráb atď.
  • voda
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • biele mleté korenie
  • štipka muškátového orieška
  • cesnak
  • pažítka
  • maslo

Poľný šalát premyjeme a korienky odstránime. Aby sme polievku mali hustejšiu, môžeme kúpiť druhé balenie poľného šalátu, alebo pridať čerstvý špenát, kúsok brokolice, špargle, jednoducho zeleninu na ktorú máme chuť, alebo sa nám potuluje po chladničke. Ja som sa rozhodla pre kombináciu poľný šalát-špenát. V hrnci som si na masle opražila pažítku (výborná voľba namiesto cibule) a nastrúhaný cesnak (namiesto lisu na cesnak používam klasický strúhač na syr), pridala poľníček so špenátom a chvíľku podusila. Zaliala vodou, osolila, okorenila a keďže som nepridávala žiadnu zeleninu, ktorú je potrebné variť dlhšie, keď sa voda dostatočne zohriala, polievku som odstavila.

Tyčovým mixérom vymixovala a podľa chuti ešte dochutila štipkou muškátového orieška. Ak sa vám polievka bude zdať príliš hustá, prilejte vodu, alebo smotanu na varenie. Keď sa vám, naopak, bude zdať príliš riedka, kľudne ju zahustite nastrúhaným zemiakom (nezabudnite povariť). Ak z tejto úžasnej bylinkovej polievky chcete spraviť skutočnú delikatesu, opečte na masle šunku, alebo slaninku a ozdobte ňou vrch polievky.

oleivkea.png

Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Rozhodnite sa, či ste ochotní prijímať súbory cookie z našich webových stránok.