Božský sendvič za 5 minút

Božský sendvič za 5 minút

nov 28, 2018 Recepty s vínom, Tatiana


Miluješ rýchle chutné jedlo bez varenia? Mám pre teba recept na božský sendvič!

Nie všetko chutné musí byť hneď aj varené:). Ruku na srdce ...niekedy sa nám absolútne nechce variť. Napriek tomu by sme si dali niečo "fajné" a rýchle :)

Sendviče sú niekedy veľmi podceňované. Väčšinou skočíme po klasickej kombinácii (to nás nebaví a neláka) a nenechávame voľnú ruku našim chutiam.

Môj recept vznikol zo všetkého, čo mi ostalo po ťažkom prepracovanom víkende. Chute ma neskutočne opantali a zopakovala som ho ešte raz pre vás // pre fotku.:)

Ingrediencie:

  • 2 ks chlebíka, ideálne kváskové :)
  • zelený šalát - druh je na tebe - rukola, hlávkový alebo mix
  • mrkva alebo bataty zemiaky
  • klobásky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • tuk na restovanie - ghee maslo alebo bravčová masť

Voliteľné dressingy

Jogurtový dressing

  • jogurt
  • čierne korenie, soľ
  • napučený cesnak

Medovo-horčicový dressing

  • 4 PL dijonská horčica
  • 2 PL med
  • 200 ml
  • olivový olej
  • štipka soli

Ak nič z toho nemáš v chladničke postačí ti natrieť chlieb horčicou alebo kečupom.

Postup:

1. Chlebíky si orestujeme na rozohriatom tuku spolu s nakrájaným cesnakom dozladista.

2. Tenké plátky mrkvy alebo batatov restujeme na panvici do zmäknutia spolu s nakrájanov cibuľou.

3. Ak budeme vidieť, že zelenine ešte ostáva pár minút na zmäknutie pridávame na panvicu plátky klobásky.

4. Chlebíky natriebe dressingom a jednoducho vrstvíme podľa chuti pripravenými ingredienciami.

Ak ti zelené bije do očí a nemáš rád vynechaj tento krok a navrstvi si chlebíky iba mrkvou a mäskom:).

Dobrú chuť!

Odporúčame vhodné víno pre ešte lepší zážitok


K rýchlemu a praktickému jedlu musí prísť temperamentné víno. Takýmto vínom je kvalitná chutná Frankovka modrá od vinárstva Masaryk zo Skalice.

K príjemnej chuti klobásky sa dobre pridruží chuť dozretej slivky z Frankovky, jemnej dymovej chuti po káve, kakau, či čokolády. Hrozno je zberané zo starých viníc s malým zaťažením krov. Ide o veľmi starú odrodu, ktorá je podľa určitých prameňov nemeckého pôvodu, alebo jej pravlasťou môže byť Dolné Rakúsko.

Charakteristický odrodový buket, po zrelom ovocí, jemná dubová, škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby. Je to víno pre milovníkov tvrdších červených vín. Frankovka z kvalitného ročníka má až malinovú vôňu.

{.


Autori

recept: Tatiana Kušnírová

víno: Tibor Kiss