Bezlepkové palacinky z kokosovej múky

Bezlepkové palacinky z kokosovej múky

Aug 06, 2018 Recepty s vínom, Tatiana


Palacinky. Pre niekoho môžu byť rituálom poobede ako sladká odmena, pre niekoho sladké raňajky do postele. Palacinky sa dajú jesť kedykoľvek. :)

Skúste vyskúšať našu bezlepkovú verziu s kombináciou kokosovej múky a tapioku. Ak by ste tieto bezlepkové múky nemali po ruke, jednoducho to môžete nahradiť múkou – pohánkovou, špaldovou alebo hocijakou inou, ktorú milujete.

Ak sa vám bude zdať, že sladkého máte máličko, palacinky môžete doplniť marmeládou alebo slaným karamelom!

Ingrediencie

  • 250 ml kokosové mlieko

  • 3 PL kokosová múka

  • 2 PL tapioková múka

  • 4 ks vajce

  • 1 PL kokosového oleja

  • štipka soli

  • 2 ČL prášku do pečiva

  • voliteľné do cesta – rozmixovaný banán, škorica

  • 200 g horkej roztopenej čokolády na zdobenie

Postup:

V miske si zmiešame vajíčka, kokosové mlieko, kokosový olej. Rozmixujeme a postupne pridávame múky s práškom do pečiva. Cesto necháme postáť 15-20 min.

Kokosová múka postupne vsiakne tekutinu. Ak aj po 20 min sa vám zdá zmes riedka pridajte ešte tapiokovú múku.

Na rozohriatej panvici si roztopíme olej a naberačkou lejeme cesto cca 1-2 mm hrubé.

Odporúčame dochutiť čerstvým ovocím – malinami, čučoriedkami a prelejeme ich na záver roztopenou horkou čokoládou.

Odporúčame vhodné víno pre ešte lepší zážitok

Prirodzene sa ku sladkým palacinkám hodí sladšie víno ako je [Reosler rosé od vinárstva Zetwine - Do](http://zetwine.zpivnice.sk/) pochádzajúci z mikroregiónu Doľany.

Víno príliš sladké ku sladkým palacinkám by už svojou intenzitou prekrývalo pokrm a časom by Vám vadilo. Preto práve tento Reosler rosé so svojím zvyškovým cukrom 12g/l je príjemne na hranici medzi polosuchým a polosladkým vínom. Navyše má príjemný obsah kyselín a spolu s palacinkami bude pôsobiť štavnato a nie príliš sladko.

Mladá Rakúska odroda má nádherný jahodovo-ružový odtieň. Výrazná vôňa ovocia sa prezentuje najmä v podobe malín a jahôd. K palacinkám ako stvorené. [Ak sa Vám chute zbiehajú neváhajte sa takýmto vínom zásobiť.](http://zetwine.zpivnice.sk/)

Toto víno mali naši hostia možnosť ochutnať na jednej z našich výnimočných ochutnávok v tme a mnohým mimoriadne chutilo!


Autori

recept: Tatiana Kušnírová

víno: Tibor Kiss